Lenf Drenaj; vücudumuzda biriken ödemlerin atılmasını sağlayan hücre ve dokulara besin taşıyan yani vücudumuzu onaran beyaz kan dolaşımına denir. Lenf Drenaj uygulaması ile vücudun lenf sistemini hızlandırılması ve vücutta biriken zararlı toksinler vücuttan atılması sağlanır.
Lenf Drenaj Uygulamasının Etki Alanlara Nelerdir?
Lenf Drenaj uygulaması;
Hastalık sonrası vücutta oluşan ödemlerin atılmasında,
Selülitlerin giderilmesinde,
Zayıflama tedavilerinde,
Hamilik sonrası oluşan varislerin giderilmesinde,
Vücutta biriken toksinlerin atılmasında tedavi edici ve destekleyici olarak kullanılmakta olan bir yöntemdir.
Lenf Drenaj Uygulaması Herkese Yapılır Mı?
Lenf Drenaj uygulaması herkese yapılabilmektedir. Ancak; Yüksek Tansiyon Hastalarında, hemeroid hastalarında, diyabet hastalarında ve hamilelerde kullanılması sakıncalı olmakta olup uzman hekim kontrolünde uygulama yapılması gerekmektedir.
Lenf Drenaj Uygulaması Kaç Seansta Yapılır?
Lenf Drenaj uygulamasının seans sayısı tedavi türüne ve kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Tedaviyi destekleyici olarak yapıldığında seans sayısı asıl tedavi türüne göre belirlenirken. Selülit ve bölgesel incelme tedavilerinde 10 ila 15 seansta etkili ve kalıcı sonuçlar elde edilmektedir.
Lenf Drenaj Uygulamasının Seans Süresi ve Seans Aralıkları Ne Kadardır?
Lenf drenaj uygulamasının seansları yaklaşık 20-25 dakika sürmekte olup tedavi görecek kişinin isteğine göre 2-3 gün aralıklarla uygulanması gereken bir tedavidir.
Lenf Drenaj Uygulaması Sonrası; Hiçbir yan etkisi olmayan bu yöntemin uygulama sırasında veya uygulama sonrasında ağrı ve acı hissi olmamaktadır. Uygulama sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kızarıklık olsa da 1-2 saate içerisinde kendiliğinden geçmektedir.