Radyofrekans

Radyofrekans

Radyo Frekans; bölgelerde sabitleşmiş olan yağ dokularının ısıyla parçalanarak lenf yolluyla vücuttan atılmasını sağlayan teknolojiidir. Bu nedenle ısı yolu ile kontrollü zayıflama yöntemi olarak da bilinmektedir.

Radyo Frekans Yönteminin Etki Alanları Nelerdir?

Yağ metabolizmalarının hızlandırılmasına bağlı olarak bölgesel zayıflama ve vücut şekillendirmede kullanılmakta olan bir yöntemi olup lenf dolaşımındaki yavaşlama belirtilerini azaltarak,kas sıklığını arttırıp bağ dokularını kuvvetlendirmektedir. Ayrıca;

Bölgesel yağları parçalar,

Yağların parçalanmasına bağlı olarak selülitleri tedavi eder,

Vücudu toksinlerden arındırır,

Cilt sıkılaştırma gibi tedavilerde de kullanılmakta olup başarı elde edilir.

Radyo frekans uygulaması özel cihaz yardımıyla ve özel aparatlarla normal sıcaklığı 36-37 derce olan vücut ısının 40- 41 dereceye çıkarılıp vücuda ve deriye zarar vermeden yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlar. Bu sayede su molekülerlide harekete geçerek hücrelerin parçalanmasına vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Radyo Frekans Uygulamasının Tedavi Süresi Ve Tedavi Aralığı Nedir?

Radyo Frekans uygulamasının tedavi süreci uygulanacak olan bölgenin genişliğine göre değişim göstermekte olup tedavi süresi küçük bölgelerde 15-30 dakika arası büyük bölgelerde ise 40ila 60 dakika arası sürmektedir.

Radyo Frekans Uygulamasının Yan Etkileri Var Mıdır?

Hiçbir yan etkisi olmayan bu uygulamada cihazın özel apartının özelliği olan cooling ile acı hissi veya kızarıklık yan etkiler görülmesi engellenir. Uygulama sonrasında kişinin cilt hassasiyetine göre kızarıklık gibi etkiler görülse de tedaviden bir iki gün sonra bölgedeki kızarıklık görüntüleri de kendiliğinde kaybolmaktadır.

Radyo Frekans Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

-Tedavi edilmeyen veya edilemeyen Hastalara

-Parkinson Hastalarına

-Multipl Skleroz Hastalarına

-Epilepsi Hastalarına

-Kanser Hastalarına

-Hamilelere

-Kalp Pili olanlara

– Vücudunda Büyük Metal Protez bulunan kişilere Radyo frekans yöntemi uygulanmamaktadır.